Huur

Problemen met je huurbaas

Een huurgeschil kan heel vervelend zijn. Dit kan gaan over huurverhoging, achterstallig onderhoud of bijvoorbeeld gebreken aan de huurwoning.
In eerste instantie kan je het beste proberen er samen met de verhuurder uit te komen door middels een brief te verzoeken wat jij wilt.
Als het niet lukt om het probleem onderling op te lossen dan kan je naar de Huurcommissie of de rechter stappen. In welke gevallen jij stappen kunt ondernemen kan je bij ons navragen.

Huurverhoging

Mag de verhuurder de huur verhogen als er meer personen komen wonen in een woning?
Nee, dat mag niet! De huur kan niet worden verhoogd wegens het bewonen door meer personen in het gehuurde.
Wat zijn de regels voor huurverhoging, hoe vaak mag de verhuurder de huur verhogen en wanneer kan ik bezwaar maken tegen de huurverhoging? Voor al deze vragen kun je bij ons terecht. Wij zullen samen met jou het huurcontract bekijken en geven antwoord op al jouw vragen.


Huurtoeslag
Als je woont in een studentencomplex die wordt aangemerkt als onzelfstandige woning, kan het recht op huurtoeslag alsnog bestaan. Dit is namelijk een uitzondering op de hoofdregel dat in principe het recht op huurtoeslag is bedoeld voor bewoners van zelfstandige woonruimte. Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten.
Als jij wilt weten of je recht hebt op huurtoeslag dan kan je contact met ons opnemen.


Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op.