WERKEN BIJ DE KINDER- EN JONGERENRECHTSWINKEL?

Studeer jij rechten en wil jij naast je studie ervaring opdoen in de praktijk? En lijkt het jou interessant om met jongeren te werken? Dan is de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag misschien iets voor jou.


De Kinder- en Jongerenrechtswinkel geeft gratis juridisch advies en rechtshulp aan kinderen en jongeren van 0 tot 27 jaar op ons spreekuur of via telefoon, mail, WhatsApp of Instagram. Ook geven we gastlessen op basisscholen en organiseren wij elk jaar diverse projecten, waaronder het Haags Kinderrechtendebat.

We zijn op zoek naar een gemotiveerde student die zich actief met het recht en kinderrechten wil bezighouden. Een goede samenwerking met collega’s en het zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke informatie is hierbij erg belangrijk. De juridisch adviseurs houden juridische spreekuren, adviseren cliënten, werken mee aan het genereren van bekendheid voor de KJRW en geven gastlessen en voorlichtingen.

Heeft dit jouw interesse gewekt om bij ons te komen werken als vrijwilliger en ben jij in het bezit van minimaal een Propedeuse Rechtsgeleerdheid? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar: info@gratisrechtshulp.nl

Of bent u gestopt met werken en wilt u de in uw arbeidzame leven opgedane juridische ervaring en uw netwerk graag delen als vrijwilliger binnen onze organisatie? Dan nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag!


LEES HIER WAAROM ONZE JURIDISCH ADVISEURS BIJ ONS WERKEN:

Eva
Hoi allemaal!
Mijn naam is Eva, ik ben 21 jaar oud en ik kom oorspronkelijk uit het dorpje Venray. Inmiddels woon ik al enige tijd in Leiden voor mijn studie. Momenteel zit ik in de afrondende fase van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de universiteit in Leiden. Daarnaast houd ik van afspreken met vrienden, sporten en muziek luisteren.
Zelf ben ik bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel komen werken omdat ik kinderrechten heel erg belangrijk vind. Jongeren zijn vaak erg kwetsbaar doordat ze nog maar weinig van hun rechten afweten. Bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel helpen we jongeren met al hun vragen en vertellen wij ze waar ze allemaal recht op hebben. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik hieraan mijn steentje bij kan dragen en op deze manier jongeren kan helpen met mijn kennis over rechten.

Philippe
Ik ben Philippe, 23 jaar en studeer rechten in Leiden. Ik werk sinds februari bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel. De kennis die ik opdoe bij mijn studie wil ik graag gebruiken in de praktijk en ook wil ik iets beteken voor jongeren die te maken krijgen met juridische problemen.

Roos
Mijn naam is Roos. Ik ben momenteel bezig met de master Civiel recht aan de Universiteit Leiden. Ik werk bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel, omdat ik het belangrijk vind dat jonge mensen al hun vragen over het recht kunnen stellen. Als Kinder- en Jongerenrechtswinkel kunnen wij daarbij helpen. Ik vind het leuk om mijn juridische kennis in de praktijk te brengen en jonge mensen te helpen met juridische problemen.